Pitutur Luhur

Pituture Simbah Kakung marang anak putu lan buyutku

Bocah bagus anakku lanang, ojo wedi golek-o pepadhang dalan, ora kendhat anggonku ngengudhang, Duh bocah bagus anakku lanang,

Wong tuwamu dudu raja, sing dak warisake dudu bandha donya, sangumu mung isi pitutur, muga dadi titah kang luhur.

Anak lanang bagusing ati, ojo lali anggonmu memuji, marang Gusti Kang Murbeng Dumadi, Muga dadi padhange ati.

Urip ing donyo iku sadelo, urip ing kono koyo samudra, mula nggeerr,…, ojo wegah padho tetanem, ing kono mbesuke bakal ngunduh.

Bocah bagus anakku lanang, ojo nganti ninggal piwulang, mumpung jembar golek-o pepadhang. Ojo jirih ing pepalang.

Sejatine ora ono opo-opo…., sejatine jaga awujud suwung, ora warno lan ora rupa, Sing ono mung awang-uwung.

Akehing bondho dudu ukuran, drajat lan pangkat dudu takeran, lan pepujane rasa dudu anak, pagering jiwo dudu sanak.

Wong tuwamu dudu Dewa, Ora wenang nulis Garise Manungsa, sangumu mung isi pitutur, Muga dadi titah kang luhur.

One comment on “Pitutur Luhur

  1. Anonymous mengatakan:

    sae sanget mugi mugi semangat puniko ngremboko
    Getur Sutapa

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s